Løbende udgifter ejendom

De løbende udgifter til ejendom i Thailand afhænger af om det er lejlighed i godkendt condominium, bolig i resort, hus på lejet jord (leasehold Agreement), hus og jord ejet af firma (limited Company ) eller hus og jord ejet af thailandsk statsborger.

Ejendomsskat:

Ejendomsskat gælder både for lejlighed og hus. Skatten varierer alt efter i hvilket område man har ejendom. Jo “dyrere område” jo højere skat. Så skatten er højst i de områder hvor mange ejendomme ejes af udlændinge. Det er som regel turistområder som Hua Hin. Ejendom som ejes af udlænding er skattepligtig i Thailand. Det gælder både for lejlighed, hus på lejet jord (leasehold Agreement ) og jord og ejendom ejet af firma (Limited Company). Som vejledning kan nævnes at ejendom i Hua Hin byområde til en værdi på 2 mill baht skal betale ca 15000 baht pr år i ejendomsskat til den thailandske stat. Udestående ejendomsskat bliver udregnet/opkrævet ved salg af ejendommen, hvis man “vælger” ikke at betale skat løbende pr. år. Der skal også betales ejendomsskat til den danske stat, men skatten til thailansk stat modregnes skatten til den danske stat. Oplysningerne her vedr. skat er vejledende. Ejendom som ejes af thailandsk statsborger er skattefri hvis grunden er på maks 400 m2. og ejeren kun ejer et stk ejendom. Ejer thaier mere end et hus er det næste hus skattepligtig.

Driftsudgifter hus:

Ejendom i Thailand har driftsomkostninger som ejendom i Danmark. Men hvis man ikke bor i ejendommen permanent kræver det at ejer lejer service firmaer til at udføre vedligeholdelse. Priserne er vejledende og afhænger af udbyder og grund og hus størrelse. Følgende vejledende priser er for hus på ca 120m2, grund 400m2 og pool 8 x 4 m :

Haveservice: Ca 1500 baht/md

Poolservice: Ca 2500 baht/md

Pestcontrol: Ca 5000;baht/år

Aircon: Ca 500 baht pr unit/år

Wifi: Ca 600 baht/md.

Fællesudgifter til f eks security vagt, gadebelysning, renovation osv: Afhænger af boligområde

Derudover er der El og vandforbrug. Vand er meget billigt og ikke dyrere end ca 50 baht/m3. El koster ca 5-7 baht kW. Der forbruges både El og vand i ubeboet hus hvis man har privat pool.

Mange udenlandske husejere i Thailand har valgt et agentur som varetager opgaverne. De fleste ejendomsmæglere arrangerer property service som samlet pakke. Mange vælger at betale husbestyrer for at checke at service udføres ordenligt og holder øje med ejendommen løbende. Husbestyrer-agenturer forekommer mere og mere. Priserne starter fra ca 1500 baht pr md afhængig af omfanget af aftalt ejendomsservice og eftersyn.

Driftsudgifter lejlighed i godkendt condominium eller hus/lejlighed i resort:

Bolig i resort eller condominium er underlagt en fast månedlig ydelse for fællesudgifter. Udgiften varierer og afhænger af resort/condominium og boligens størrelse. De fleste løbende driftsudgifter er indeholdt i fællesudgifterne. Men det varierer alt efter hvilken aftale med resort/condominium.

 

 

Compare